Duurzaam produceren doen we niet omdat het zo mooi klinkt. Duurzaamheid zit in ons DNA.
Onze bijdrage aan een duurzame toekomst.
Wij zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die we als timmerfabriek dragen voor onze maatschappij. Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen zijn ingebed in onze bedrijfspolicy. Wij dragen bij door het leveren van economische prestaties (profit) met respect voor de sociale mensgerichte zijde (people) binnen verantwoorde ecologische- en milieukundige randvoorwaarden (planet).
Kies verantwoord HOUT!
Kiezen voor bouwen met hout is écht verantwoord. Met houten materialen is het mogelijk om klimaat-neutraal of zelfs klimaat-positief te bouwen. In tegenstelling tot andere bouwmaterialen, zoals beton, steen, staal, kunststof en aluminium. Hout is namelijk een natuurlijke en hernieuwbare en recyclebare grondstof, wat het materiaal duurzaam en circulair maakt. Hout is behaaglijk, heeft van nature een isolerende werking en is een relatief lichtgewicht constructiemateriaal met goede eigenschappen ten aanzien van brandveiligheid. Geen wonder dat het materiaal bezig is met een snelle opmars in de bouwsector!
Opslag van CO2 in hout
Tijdens de productie van houten bouwmaterialen komen weinig broeikasgassen vrij vergeleken met bouwmaterialen als beton, steen en staal. Bovendien ligt er CO2 (koolstof) in houtmateriaal opgeslagen. Per kubieke meter hout bedraagt dit ongeveer 1 ton CO2 . De exacte opslag capaciteit hangt af van de houtsoort. Producten kunnen uit één houtsoort bestaan, maar ook zijn samengesteld uit meerdere houtsoorten of producten.
Hoe je duurzaam hout herkent
Ontbossing zorgt naar schatting voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Dit kan worden voorkomen door duurzaam hout te gebruiken. Duurzaam hout is voorzien van de FSC®-, PEFC-, MTCS-, Keurhout keurmerken. Bedrijven die uitsluitend duurzaam hout verwerken zijn STIP-gecertificeerd.
Hout met deze keurmerken is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Verantwoord bosbeheer staat voor bescherming van het leefgebied van planten en dieren, en respect voor de rechten van lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten mét behoud van het bos. Dit hout wordt vervolgens tot aan de consument gevolgd, wat herkenbaar is aan het keurmerk.